Østfold i ditt hjerte

Snøhjerte
Snow Heart in Hands

Fylket vårt har mye å by på, og det er mange grunner til å si at vi er mer enn bare en forstad til Oslo-området. Med slagordet «Østfold i ditt hjerte» ønsker vi å rette fokus på ting vi kan være stolte av der vi kommer fra, og skape et levende lokalsamfunn der alle kan få delta.

SmaalensVeven ønsker å trekke frem både lokale personligheter og steder. Der vestlandet har fjorder og fjell, har vi rundt Oslofjorden industri og landbruk som holder samfunnet i gang. Med Østfold i ditt hjerte kan du være stolt av hvor du kommer fra!

SmaalensVeven – En portal for Østfoldinger

SmaalensVeven var i utgangspunktet en felles IKT-portal for kommunene som i dag danner storkommunen Indre Østfold. I dag er nettstedet drevet på frivillig basis. Som lokalpatrioter ønsker vi å vise både lokale og tilreisende hvor mye fint området har å by på.

Der Oslo-området domineres av ett stort senter, har Østfold en mengde mindre sentrum som ikke alltid er like åpne. Ved å kommunisere hva som skjer kan vi få en bedre forståelse for våre nabobygdinger, og stå samlet mot byfolks interesser.

Med Østfold i ditt hjerte

Vi har mye å være stolte av i Østfold, og for turistene er det mye spennende å oppleve om de velger å ta turen.

  • Gamlebyen i Fredrikstad og Fredriksten Festning
  • De klassiske jordbrukslandskapene i Indre Østfold
  • Industrieventyret rundt Glomma som oppsto på 1800-tallet

Mye mer enn du tror!

Ved å skape interesse for det som skjer i nærområdet har vi i SmaalensVeven troa på at du kan få litt mer av Østfold i ditt hjerte. Fylket har mye mer å by på enn mange tror!

Med landets største tetthet av mellomstore byer, og en mengde mindre steder er det aldri langt til naboen, og da er det greit å vite hva som skjer. Det er kortere til naboen enn til Oslo, og vår lokale kultur trenger at vi engasjerer oss og støtter opp.